tisdag 7 oktober 2014

Datum för Super Smash Bros. till Wii U


Den andra av årets två stora releaser till Wii U närmar sig. Smash Bros har redan släppts till Nintendo 3DS, och nu får vi även ett lanseringsdatum för Wii U-spelet.

Den 5 december brakar det loss. Då släpps spelet som fått den inte alltför käcka titeln Super Smash Bros. for Wii U (3DS-spelet heter följaktligen Super Smash Bros. for 3DS) i Europa. Nintendo har utan tvekan höga förhoppningar på detta spel, och förväntar sig att det kommer hjälpa Wii U i julhandeln. I Nordamerika släpps spelet redan den 21 november, lagom till årets största shoppinghelg.

I och med att Mario Kart 8, vilket är ett mycket starkare och mer populärt varumärke, inte lyckades vända lyckan för Wii U är det tveksamt för att inte säga osannolikt att Smash Bros. ska lyckas. Även om det bundlas och släpps veckorna före jul. Genom att släppa det till 3DS konkurrerar Nintendo dessutom med sig själva.

Den 5 december släpper Nintendo även Super Mario 3D World-expansionen (om vi får kalla den så) Captain Toad: Treasure Tracker i Nordamerika. Europa får dock vänta till i början av 2015.

Amiibo-figurerna kommer börja säljas den 29 november. Super Smash Bros. for Wii U är ett av spelen som kommer stödja dem.