onsdag 1 oktober 2014

Microsoft presenterade Windows... 10?


Microsoft döpte sin tredje Xbox till Xbox One så det var väl inte så oväntat att efterföljaren till Windows 8 skulle få ett ologiskt namn. Windows 10 blev det.

Startmenyn är tillbaka, vilket nog gläder många. Microsoft gör en kompromiss och integrerar Metrogränssnittet i startmenyn denna gång. Tanken på enhetlighet mellan olika plattformar - datorer, surfplattor, mobiltelefoner och även Xbox One - är intakt. Förhoppningsvis har Microsoft hunnit tänka till lite här. Windows 8 bar samma signum, men det fungerade bättre på pekskärmar än datorer utan tryckkänslig skärm.

Överlag liknar 10:an Windows 7, och det finns förstås en baktanke med det. Många har inte uppgraderat till Windows 8 utan trivts väldigt bra med 7:an. Microsoft vill att övergången till Windows 10 ska kännas så smidig som möjligt för dessa. Inte minst för företag.

Redan nu finns betan tillgänglig för den som är intresserad. Det kommer dock dröja innan Windows 10 lanseras till den breda allmänheten. Först mot slutet av 2015 kommer det ske, vilket gör att vi tyvärr får dras med Windows 8 ett tag till.

Läs mer hos Sweclockers.

En startmeny med integrerat Metrogränssnitt. 
Ser inte så tokigt ut.