torsdag 16 oktober 2014

Google avslöjar Nexus Player


Hur många Androidkonsoler tål världen?

Frågan är befogad när Google nu, som senast i raden av storföretag, släpper en enhet som strömmar film, kör Android och har stöd för en traditionell handkontroll. Säg hej till Nexus Player. En liten krabat med bara en tredjedel så mycket RAM-minne som Amazons Fire TV.

Som bilden ovan avslöjar är den väldigt lik tjänster som redan finns. Tanken är att du ska kunna strömma film och andra tjänster från din smarttelefon eller platta till din TV. Att hela Google Play är tillgängligt för dig. Köp till en handkontroll för en femhundring så kan du spela Android-spel på din TV också.

Egentligen tycker jag att produkter som Apple TV, Amazons Fire TV och Googles Nexus Player känns onödiga. Varför ska vi ha fler lådor i TV-bänken när dessa tjänster borde kunna finnas integrerafr i moderna smart-TV-apparater?

Detta måste vara ett mellansteg innan Samsung, Sony och andra stora TV-tillverkare intresserat sig tillräckligt för att utveckla en produkt som inte behöver fler lådor utan har allting integrerat. Om det betyder att TV:n blir lite tjockare, so be it.

Men där är vi tydligen inte än. Därför lär vi få se ännu fler små svarta lådor från olika utvecklare framöver. Som ervjuder ungefär samma sak. Till samma pris. Frågan är hur många som kommer bry sig.

Nexus Player släpps i Nordamerika den 3 november och kostar 99 dollar. Handkontrollen säljs separat.


Alla dina appar och spel samlade, tänker Google.