onsdag 22 oktober 2014

Nintendo söker för nästa generation

Nintendo söker i en platsannons en erfaren "lead graphic engineer" för att arbeta med nästa konsolgeneration.

Det är på intet vis oväntat att Nintendo söker folk för utvecklingen av de plattformar som ska ersätta Nintendo 3DS och Wii U, men nu har vi alla fall en bekräftelse på att arbetet pågår.

Mer vet vi dock inte. Vi vet inget om när nästa bärbara och stationära enheter kommer att visas upp och lanseras. Men givet hur cyklerna brukar se ut borde vi kunna vänta oss en ny bärbar enhet senast 2016 och en ny stationär konsol senast 2017.

Jag tror att Nintendo lanserar ersättaren till Wii U hösten 2016. Om de väljer att visa upp den redan 2015 är mer osäkert - det skulle riskera att flytta fokus från nästa års största Nintendo-spel, nya The Legend of Zelda.

Nintendo valde att visa upp Wii U på E3 2011 och lansera den först i november 2012 - nästan 18 månader senare. Sony och Microsoft valde däremot att visa upp sina nya konsoler under samma år som de lanserades.

Jag tror att det är smartare. Då hinner de inte kallna. Wii U kändes gammal redan när den lanserades, även om det inte bara hade med valet av lanseringsdatum att göra utan lika mycket med konsolens gamla hårdvara.