lördag 23 november 2013

Xbox One säljer mer än en miljon


En vecka efter PlayStation 4 var det Xbox Ones tur. I går släpptes Microsofts tredje Xbox-konsol i 13 länder, däribland USA och Kanada. Det dröjde inte länge innan vi fick veta hur det har gått.

Microsoft har skickat ut ett pressmeddelande som säger att de sålde mer än en miljon enheter av Xbox One till kund. Det gör lanseringen till den största och mest framgångsrika någonsin för Microsoft.

En miljon är samma siffror som Sony rapporterade om PS4. Skillnaden är förstås att PS4 bara släpptes i Nordamerika medan Xbox One även lanserades i de största länder i Europa. Först om en vecka vet vi hur många PS4:or Sony lyckats sälja i Europa under det första dygnet.

Det ser kort sagt lovande ut för både PS4 och Xbox One när respektive konsol nu släppts ur startblocken. Det kommer bli intressant att se om intresset håller i sig även under 2014 när den första hypen har lagt sig och folk börjar kolla mer på vilka spel som faktiskt finns.

Sony kommer att lansera PS4 i Japan den 22 februari. Microsoft har ännu inte sagt när Xbox One ska lanseras i Sverige, än mindre i Japan.