torsdag 11 juni 2015

Det blev ingen Xperia Z4 i år

Sony har varit flitiga med att uppdatera sina Xperia-telefoner. Varje halvår har de släppt en ny modell. Senast ur var den bästa de någonsin tillverkat, Xperia Z3. Många gick och väntade på nyheter om Z4, men tji fick de.

Sony släpper i stället Xperia Z3+. En måttligt uppgraderad version av Z3. Den största skillnaden mellan de två modellerna tycks vara att Z3+ fungerar mycket bättre när den är våt.

Detta lär knappast vara ett köpargument för den som redan äger en Z3, eller ens ett argument som skulle få särskilt många att välja Z3+ framför den äldre Z3. Bland konkurrenterna hittar vi som bekant även Samsungs Galaxy S6, som är en fantastisk telefon på alla sätt.

Det går att begripa varför Sony väljer att inte släppa en helt ny Xperia-telefon redan nu. Mobilverksamheten dras med förluster, och det kan sluta med att Sony tvingas sälja av den helt och hållet.

Xperia Z3 är fortfarande en konkurrenskraftig telefon, och givet Sonys ekonomi och den måttliga försäljningen för deras smarttelefoner är det inte så konstigt att det blev en budgetuppgradering i form av Z3+ den här gången.