tisdag 2 juni 2015

BioShock Infinite har sålts i 11 miljoner ex


BioShock Infinite har sålts i 11 miljoner exemplar. Det avslöjade utgivaren Take Two på Technology, Media & Telecom Conference i New York.

Detta gör spelet till det mest sålda BioShock-spelet hittills. Välförtjänt om du frågar mig. Det enda som grumlar glädjen en aning är att utvecklarna, Irrational Games, har lagt ned.

BioShock Infinite kantades av en del bekymmer. Utvecklingen drog ut på tiden, det ryktades rent av att spelet skulle bli nedlagt. Men så kom det till slut. Våren 2013 släpptes BioShock Infinite. Det slog recensenter med häpnad och förundran, men även om spelet skeppades i fyra miljoner ex under tre månader efter lanseringen var utgivarna inte helt nöjda med försäljningen.

Sedan dess har det alltså tickat på, och även om försäljningssiffrorna inkluderar rabatterade erbjudanden är det en imponerande milstolpe för BioShock. Det borde hjälpa till att hålla dörren för ett fjärde spel på glänt.

I dag, när Irrational inte finns längre, ägs varumärket av 2K Marin, som utvecklade det mindre uppmärksammade BioShock 2.

Take Two upprepar att BioShock är ett väldigt viktigt varumärke för företaget. När nästa spel kan tänkas se dagens ljus vet vi dock ingenting om ännu.

Läs även: 
Min recension av BioShock Infinite