måndag 15 juni 2015

Spel vi inte kommer få se på E3


Det finns massor av spel jag skulle bli helt till mig i trasorna av att få se på E3 men som vi med närmast hundraprocentig säkerhet inte kommer att få se. Här är några...

Half-Life 3
Få spel skulle göra spelare världen över så uppspelta som Half-Life 3. Alla vill ha det. Men ingen kan (tydligen) få det. Det är frustrerande och faktiskt lite svårt att begripa.  Inget tyder på att vi får någon ny info om Half-Life 3 i år heller.

The Last Guardian
Tidningen The Guardian hävdar att de har information från en "trovärdig källa" att The Last Guardian äntligen ska visas upp. Det har nu gått så lång tid att folk har börjat glömma varför de var upphetsade över spelet till att börja med. Sony förnekar att det har lagts end helt och hållet, men livstecken saknas. Vi bör därför ta alla nya rykten med en stor näve salt. Precis som vanligt.

Project Gotham Racing 5
Bizarre Creations mästerliga racingserie har inte synts till sedan Project Gotham Racing 4 släpptes till Xbox 360 hösten 2007. Det är snart åtta år sedan, en oerhört lång tid. Microsoft äger varumärket men har valt att fokusera på Forza. Efter att närmast ha överdoserat med Forza-uppföljare under de senaste åren talar tiden möjligen för ett nytt PGR. Men inte än.


BioShock 3
Irrational har gått i graven, men 2K äger varumärket BioShock. De säger att de sätter högt värde på det. BioShock Infinite har sålts i 11 miljoner ex, och det är två år sedan det släpptes. Det borde kort sagt finnas en del som talar för ett BioShock 3. Kan man tycka. Men vi har inte hört ett pip om det, och jag tror att vi kommer få vänta länge än på ännu ett spel i denna väldigt speciella serie.

Sonic & All-Stars Racing 3
Jag gillade det första spelet, men i Sonic & All-Stars Racing Transformed skapade Sumo Digital ett riktigt mästerverk. Spelet kom 2012 och jag spelar det fortfarande. Det har åldrats en del utseendemässigt, men är så fullproppat av spelglädje och Sega-nostalgi att det inte spelar någon roll. Ett tredje spel till de nya konsolerna vore helt fantastiskt. Men det finns inga som helst indikationer på att det finns i någon utvecklares pipeline.

Shenmue III (eller Shenmue HD)
Ny E3-mässa, nya rykten om ett nytt Shenmue. I år är det Yu Suzuki själv som har satt igång ryktesspridningen med sin tweet som föreställer en bild på en gaffeltruck med texten "Hittat på E3". För alla som spelat det första Shenmue är hinten omöjlig att missa (det innehöll ett minispel med ett gaffeltruckrace). Fansen blir som galna: "Shenmue bekräftat!" Jag tror att Suzuki snarare behagar skämta lite med oss.

En hint eller elakt skämt som fått
alldeles för stora proportioner?
Jag lutar starkt åt det senare.