tisdag 9 juni 2015

Microsoft utannonserar 1TB Xbox One


Så blev det till slut officiellt. Den nya handkontrollen får sällskap av en en ny Xbox One med 1TB hårddisk. Major Nelsen har visat upp dem.

Utseendemässigt skiljer sig konsolen en aning från den första modellen. Borta är den fingeravtryckssamlande pianolacken. Hela konsolen är nu i matt svart, vilket faktiskt är bättre. Ingen information om en vit modell än, tyvärr.

Även handkontrollen har utvecklats. Förutom 3,5mm-uttaget för hörlurar har även axelknapparna fått en bättre precision och handkontrollen kan nu uppdateras trådlöst utan att den behöver anslutas till konsolen via USB under tiden.

Små men välkomna förändringar, således. Samtidigt är jag lite besviken. Detta betyder nämligen med närmast hundraprocentig säkerhet att vi inte får se en slimmodell på E3. En sådan kommer tidigast på Gamescom, och ärligt talat tror jag inte att Microsoft först släpper en 1TB-utgåva av originalmodellen för att kort efter lansera en helt ny mindre Xbox One.

Det enda vi kan hoppas på i år är i så fall en jättelansering av en ny slimmad konsol i samband med lanseringen av Halo 5. Men inte heller det förefaller troligt nu.

Så. Vill man har en Xbox One är det ingen mening att vänta längre. 1TB-modellen med ny handkontroll ska kosta 399 dollar, vilket betyder 3 999 kr i Sverige, medan den gamla blir något billigare med 349 dollar.

Den nya modellen släpps på "utvalda marknader" den 16 juni. Huruvida Sverige hör dit återstår att se.